Skvělý předkrm - rajčata plněná žampiony!
Budete na ně potřebovat:
Žampiony - 500 g Rajčata - 8 ks (větší) Bílé víno - 500 ml Citronová šťáva Mleté koření, pepř Petrželka - zelená, sekaná Máslo Vejce - 2 ks (uvařené natvrdo) Zelené olivy - 1 balení (plněné červenou paprikou)
Na pánvi si rozpusťte máslo a přidejte nakrájené žampiony, citronovou šťávu a víno. Nechte přejít varem a po pěti minutách vypněte. Opepřete a posypte mletým kořením a pečlivě okapejte. Rajčata si vydlabejte. Pak přimíchejte petrželku a směs nalijte do rajčat. Na talíři můžeme dozdobit čtvrtkami vajec a olivami.
Hlavní jídlo - houbové těstoviny
Na 4 porce potřebujete:
Těstoviny - 250 g (nejlépe se hodí penne) Olivový olej - 60 ml Česnek - 1 stroužek Pokrájené houby - 500 g Sůl a černý pepř - čerstvě nadrcený Máslo - 15 g Parmezán - 20 g (nastrouhaný) Petrželka - čerstvě nasekaná
Nejdříve si dejte vařit těstoviny. Řiďte se informacemi na jejich obalu. Většinou se vaří 8 až 10 minut. Nezapomeňte osolit vodu. Po uvaření ihned sceďte. Pak nalijte na pánev olivový olej a orestujte na něm houby s česnekem. Houby by měly změknout a pak je můžete osolit a opepřit a přidat máslo. Promíchejte houby s těstovinami a posypte petrželkou a parmezánem.
Připravte si chutnou a rychlou večeři - houbové tousty!
Mletý kmín - špetka Vejce - 2 ks Zelená petrželka - 4 snítky Tvrdý sýr - 200 g Toastový chleba - 6-8 plátků Miska hub Zelenina - na ozdobu Pepř, sůl, máslo
Nakrájejte si houby na menší kusy a vložte je do vroucí vody. Vodu osolte a přidejte kmín. Vařte minimálně 10 minut a pak sceďte. Petrželku si nasekejte najemno a sýr můžete nahrubo. Promíchejte s vajíčky a přidejte k houbám. Osolte a opepřete. Toustový chleba si lehce namažte máslem a namažte houbovou směsí. Tyto pochoutky si ještě dejte zapéct na 10 minut do trouby. Pak si je ještě můžete ozdobit kousky rajčat či papriky.