Chovatelka.cz

Houby - také milujete jejich jedinečnou chuť?

Rita Jaroszová

Houby mají v kuchyni všestranné využití a jsou jednoduché na přípravu. Můžeme je smažit, vařit, zapékat i grilovat. Jsou z nich výborné polévky, hodí se do omáček i jako hlavní jídlo. Houbové předkrmy vás také potěší.

 

Skvělý předkrm - rajčata plněná žampiony!

 

Budete na ně potřebovat:

 

Žampiony - 500 g Rajčata - 8 ks (větší) Bílé víno - 500 ml Citronová šťáva Mleté koření, pepř Petrželka - zelená, sekaná Máslo Vejce - 2 ks (uvařené natvrdo) Zelené olivy - 1 balení (plněné červenou paprikou)

 

Na pánvi si rozpusťte máslo a přidejte nakrájené žampiony, citronovou šťávu a víno. Nechte přejít varem a po pěti minutách vypněte. Opepřete a posypte mletým kořením a pečlivě okapejte. Rajčata si vydlabejte. Pak přimíchejte petrželku a směs nalijte do rajčat. Na talíři můžeme dozdobit čtvrtkami vajec a olivami.

 

Hlavní jídlo - houbové těstoviny

 

Na 4 porce potřebujete:

 

Těstoviny - 250 g (nejlépe se hodí penne) Olivový olej - 60 ml Česnek - 1 stroužek Pokrájené houby - 500 g Sůl a černý pepř - čerstvě nadrcený Máslo - 15 g Parmezán - 20 g (nastrouhaný) Petrželka - čerstvě nasekaná

 

Nejdříve si dejte vařit těstoviny. Řiďte se informacemi na jejich obalu. Většinou se vaří 8 až 10 minut. Nezapomeňte osolit vodu. Po uvaření ihned sceďte. Pak nalijte na pánev olivový olej a orestujte na něm houby s česnekem. Houby by měly změknout a pak je můžete osolit a opepřit a přidat máslo. Promíchejte houby s těstovinami a posypte petrželkou a parmezánem.

 

Připravte si chutnou a rychlou večeři - houbové tousty!

 

Mletý kmín - špetka Vejce - 2 ks Zelená petrželka - 4 snítky Tvrdý sýr - 200 g Toastový chleba - 6-8 plátků Miska hub Zelenina - na ozdobu Pepř, sůl, máslo

 

Nakrájejte si houby na menší kusy a vložte je do vroucí vody. Vodu osolte a přidejte kmín. Vařte minimálně 10 minut a pak sceďte. Petrželku si nasekejte najemno a sýr můžete nahrubo. Promíchejte s vajíčky a přidejte k houbám. Osolte a opepřete. Toustový chleba si lehce namažte máslem a namažte houbovou směsí. Tyto pochoutky si ještě dejte zapéct na 10 minut do trouby. Pak si je ještě můžete ozdobit kousky rajčat či papriky.

 

Hodnocení: 4.5

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.