Brambory nejprve uvařte i se slupkou, nechte je zchladnout a poté teprve slupku z brambor oloupejte. Párky nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno a sýr nastrouhejte na struhadle. Vařená vajíčka rozdělte kráječem. Do jedné misky smíchejte sůl, pepř, smetanu, hořčici a čerstvé vejce. Do pekáče začněte krájet brambory na kolečka v rovnoměrné vrstvě, aby nebylo vidět dno. Vrstvu brambor v pekáči posypte na kostičky nakrájenými párky (můžete místo párků použít kuřecí, krůtí nebo uzené maso). Na vrstvu párků nasypte polovinu nakrájené cibule a sýrem. Celou tuto vrstvu polijte třetinou smetanové směsi. Poté opakujte postup ještě jednou. Nahoru nakonec nakrájejte poslední vrstvu brambor a zalijte zbytkem smetanové směsi. Francouzské brambory pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 - 40 minut, dokud brambory na povrchu mírně nezhnědnou.
Francouzké brambory - pokrm s nádechem Francie
Kateřina Řehořová 24.04.2007
Francouzské brambory jsou oblíbeným pokrmem nejen ve Francii, ale také u nás. Brambory spolu se smetanou, tvrdým sýrem, vejci a zeleninou si mohou připravit i vegetariáni. Pro milovníky masité stravy stačí přidat na kousky nakrájené párky.
Hodnocení: 4.0
Počet: 1
Nejlepší: 4 Nejhorší: 4