250 gramů fazolových lusků sůl 3 lžíce rostlinného oleje 2 cibule 1 stroužek česneku 1/2 lžičky mletého chilli koření 1/2 lžičky kari koření 100 gramů vyloupaného zeleného hrášku 3 lžíce masového vývaru 3 lžíce dezertního vína 1 lžíce sojové omáčky 1 lžička solamylu glutasol 200 mililitrů smetany Fazolové zelené lusky s hráškem - postup
Fazolové lusky očistíme a pokrájíme.V sítku ponoříme do vařící vody a vaříme 4 minuty. Potom je vyjmeme a scedíme. Necháme odkapat. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno posekanou cibuli, přidáme rozetřený česnek a odkapané fazolové lusky. Osmažíme. Podlijeme masovým vývarem, dezertním vínem, sójovou omáčkou, okořeníme mletým bílým pepřem, přidáme cukr, máčený solamyl a glutasol. Vše podusíme a nakonec vmícháme smetanu.