Chovatelka.cz

Domácí dílna - čističky vzduchu

Kateřina Řehořová

Chcete také docílit toho, aby byl váš domov příjemný, útulný, bez bakterií a nepříjemného zápachu? Pomoci vám mohou čističky vzduchu. Pojďte se společně s námi na ně podívat blíže.

Čističky vzduchu – proč čistit vzduch?

Proč bychom měli čistit vzduch ve svém obydlí? Zvláště ve velkých městech je vzduch velmi znečištěný, vzduch v uzavřené místnosti bývá mnohonásobně znečištěnější. V místnostech bývá 2 krát až 10 krát horší vzduch, než venku.

 

V nevětrané místnosti se nachází nejen velké množství původců nemocí (například plísně, bakterie či viry), ale také plno mikroskopických částic. Mnoho z nich je tak malých, že se mohou dostat přímo do vašich plic.

 

Čističky vzduchu odstraňují ze vzduchu prach, pyl, cigaretový kouř, bakterie a pachy, čímž přispívají k vytvoření zdravého životního prostředí.

Základní princip čističky vzduchu – ideální řešení pro alergiky

Díky použití několika druhů filtrů čističky vzduchu umí nejen odstraňovat smog a prach, ale také eliminují pyl, čistí vzduch od cigaretového kouře, ničí choroboplodné zárodky, bakterie i plísně, zachytávají mechanické částice (jako např. zvířecí chlupy, peří, prach apod.), odstraňují nepříjemný zápach...

 

Použití čističky vzduchu v domácnosti je ideálním řešením pro alergiky. Čistička vzduchu by měla pracovat co nejvíce ekonomicky. Senzory prachu a zápachu ohlásí, kdy vzrůstá zatížení místnosti a teprve poté se zapne na vyšší výkon. Náklady na údržbu čističky jsou téměř minimální.

Základní rozdělení čističek vzduchu bytové, kancelářské čističky vzduchu průmyslové čističky vzduchu Bytové čističky mají většinou 3 typy filtrů

Bytové čističky mají většinou 3 typy filtrů. První z nich je klasický antibakteriální filtr, který je omyvatelný, pachový filtr z aktivního černého uhlí a tzv. Hepa filtr.

Průmyslové čističky vzduchu

Průmyslové čističky vzduchu se používají pro čištění vzduchu v komerčních nebo pracovních prostorách. Elektrostatický filtr zachytí až 99% znečištěných částic přítomných ve vzduchu.

 

Průmyslové čističky vzduchu mají také v sobě 3 typy filtrů. Mechanický filtr (zadrží nejhrubší nečistoty), elektrostatický filtr (polapí i nejmenší částice až po 0,01 mikronu) a karbonový filtr (slouží k odstranění nepříjemných zápachů).

Hodnocení: 4.0

Počet: 2

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.