180 gramů tuku (másla)
180 gramů polohrubé mouky
180 gramů jemně mletých ořechů
5 vajec
4 lžíce kakaa nebo 50 gramů čokolády
Citrónová poleva 250 gramů moučkového cukru
2 lžíce horké vody
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžička oleje
Postup přípravy čokoládových půlměsíčků
Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Do směsi přidáme jemně mleté ořechy, kakao nebo čokoládu, a zamícháme. Nakonec postupně vmícháme polohrubou mouku a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a zvolna pečeme při 180°C.
Jakmile vytáhneme plech z trouby, polijeme upečené těsto citrónovou polevou a vykrajujeme formičkami půlměsíčky (můžeme vykrajovat také srdíčka, čtverečky atd. podle vaší fantazie).
Cukr, horkou vodu, citrónovou šťávu a olej umícháme na hustou a lesklou polevu, kterou polijeme upečené čokoládové těsto. Uložíme do chladné místnosti a můžeme podávat.
Silvestr se neobejde bez slané varianty pohoštění - příprava sýrového pečiva A samozřejmě bez bublinek by to ani nebyla oslava Nového roku Tipy na silvestrovskou párty - silvestrovské pobyty 2006/2007 Silvestrovské přípitky netradičně - pár receptů na míchané drinky >>