Chovatelka.cz

Broskve - zavařování broskví

Kateřina Řehořová

Broskve obsahují až 88% vody a jsou bohaté na draslík, vápník a sodík. Jsou lehce stravitelné, mají silně alkalický účinek na tělo a povzbuzují vylučování zažívacích šťáv.

Broskve - zavařování broskví

Broskve obsahují 88% vody a jsou bohaté na draslík, vápník a sodík. Jsou lehce stravitelné, mají silně alkalický účinek na tělo a povzbuzují vylučování zažívacích šťáv.

Broskvový kompot Co budeme potřebovat

1 kg broskví, 200 g pískového cukru, 1 litr vody.

 

Postup přípravy

Broskve rozpůlíme, zbavíme pecek a vložíme do čistých sklenic, přidáme vroucí nálev, sklenice zavíčkujeme a pevně utěsníme. Nakonec sklenice ponecháme ve vodní lázni 20 – 25 minut při teplotě 100°C.

 

Broskev a dobrá nálada

Broskev obsahuje vysoké množství hořčíku a niacinu, díky kterým nám dokáže zlepšit náladu. Také pozitivně působí proti neklidu a podrážděnosti.

 

Hodnocení: 3.3

Počet: 18

Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.