Chovatelka.cz

Bramborové placky s kysaným zelím

Kateřina Řehořová

Kdo by neznal bramborové placky. Receptů, jak tento známý a velmi chutný pokrm, který se hodí nejlépe k dobře chlazenému pivečku, je mnoho. Vyzkoušejte variantu s kysaným zelím.

Bramborové placky - potřebné ingredience 600 gramů vařených brambor ve slupce 100 gramů hrubé mouky 1 vejce sůl bílý pepř rozmarýn tymián kysané zelí zakysaná smetana anglická slanina olej Bramborové placky - postup přípravy

Vařené brambory nejprve oloupeme a poté je protlačíme přes sítko. Poté protlačené brambory smícháme s hrubou moukou, vejcem, solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Z těchto ingrediencí vytvoříme těsto, ze kterého tvarujeme placky, které smažíme na předehřátém oleji. K bramborovým plackám je vhodná i kombinace slaniny, kysaného zelí a zakysané smetany. Pokrájenou slaninu orestujeme. Hotové bramborové placky namažeme zakysanou smetanou, posypeme zelím a orestovanou anglickou slaninou.

Hodnocení: 4.0

Počet: 3

Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.