Vařené brambory nejprve oloupeme a poté je protlačíme přes sítko. Poté protlačené brambory smícháme s hrubou moukou, vejcem, solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Z těchto ingrediencí vytvoříme těsto, ze kterého tvarujeme placky, které smažíme na předehřátém oleji. K bramborovým plackám je vhodná i kombinace slaniny, kysaného zelí a zakysané smetany. Pokrájenou slaninu orestujeme. Hotové bramborové placky namažeme zakysanou smetanou, posypeme zelím a orestovanou anglickou slaninou.
Bramborové placky s kysaným zelím
Kateřina Řehořová 26.06.2007
Kdo by neznal bramborové placky. Receptů, jak tento známý a velmi chutný pokrm, který se hodí nejlépe k dobře chlazenému pivečku, je mnoho. Vyzkoušejte variantu s kysaným zelím.
Hodnocení: 4.0
Počet: 3
Nejlepší: 5 Nejhorší: 3