Chovatelka.cz

Biskupský chlebíček

Kateřina Řehořová

Domácí biskupský chlebíček tím kupovaným nenahradíte. Přišli byste o vůni, která provoní celou kuchyni při pečení a navíc si do receptu můžete přidat více rozinek nebo čokoládových kousků.

Biskupský chlebíček – co budeme potřebovat 4 vejce 80 gramů cukru 80 gramů polohrubé mouky 150 gramů směsi sušeného ovoce a ořechů (sekané mandle, sekané oříšky, hrozinky, kandované ovoce) máslo a polohrubou mouku na vymazání a vysypání formy čokoládovou polevu Příprava biskupského chlebíčku

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přimícháme polovinu cukru. Postupně zašleháváme žloutky, vždy se třetinou mouky a třetinou zbylého cukru. Do připraveného těsta nakonec přidáme směs nadrobno nasekaného kandovaného ovoce (které můžete přidat i do marokánků) a oříšků. Tuto směs lehce promícháme. Těsto vlijeme do úzké vyšší formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Biskupský chlebíček pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180°C.

Upečený prochladlý chlebíček polijeme čokoládovou nebo oříškovou polevou.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.