Biskupský chlebíček
Kateřina Řehořová
09.11.2006
Domácí biskupský chlebíček tím kupovaným nenahradíte. Přišli byste o vůni, která provoní celou kuchyni při pečení a navíc si do receptu můžete přidat více rozinek nebo čokoládových kousků.
Biskupský chlebíček – co budeme potřebovat
4 vejce
80 gramů cukru
80 gramů polohrubé mouky
150 gramů směsi sušeného ovoce a ořechů (sekané mandle, sekané oříšky, hrozinky, kandované ovoce)
máslo a polohrubou mouku na vymazání a vysypání formy
čokoládovou polevu
Příprava biskupského chlebíčku
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přimícháme polovinu cukru. Postupně zašleháváme žloutky, vždy se třetinou mouky a třetinou zbylého cukru. Do připraveného těsta nakonec přidáme směs nadrobno nasekaného kandovaného ovoce (které můžete přidat i do marokánků) a oříšků. Tuto směs lehce promícháme. Těsto vlijeme do úzké vyšší formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Biskupský chlebíček pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180°C.
Upečený prochladlý chlebíček polijeme čokoládovou nebo oříškovou polevou.
Hodnocení:
4.0
Počet:
1
Nejlepší:
4
Nejhorší:
4