Chovatelka.cz

Angrešt – zavařování angreštu

Kateřina Řehořová
Angrešt má vyšší obsah kyseliny citrónové, jablečné, vinné a šťavelové. Obsahuje mnoho pektinů, vitamin C, E, B, karoten, draslík, vápník, hořčík, železo a zinek. Důležitý je vysoký obsah křemíku, který zajišťuje pevnost tkání a zbavuje tělo těžkých kovů.
Angrešt – zavařování angreštu Angrešt má vyšší obsah kyseliny citrónové, jablečné, vinné a šťavelové. Obsahuje mnoho pektinů, vitamin C, E, B, karoten, draslík, vápník, hořčík, železo a zinek. Důležitý je vysoký obsah křemíku, který zajišťuje pevnost tkání a zbavuje tělo těžkých kovů.
Angreštový kompot Co budeme potřebovat Angrešt, 850 gramů cukru, 1 litr vody.
Postup přípravy angreštového kompotu Na angreštový kompot potřebujete čerstvé, zralé plody, operete je, otrháte stopky, bobule nasypete do zavařovacích sklenic a zalijete horkým nálevem. Na 1 litr vody je potřeba 850 gramů cukru. Sklenice hned uzavřete, dáte do sterilizačního hrnce s horkou vodou a hřejete asi 20 minut při 85°C.

Hodnocení: 3.8

Počet: 38

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.