Vosí úly sladkou delikatesou
karmik karmik 15.09.2006
Vosí úly na talíři vánočního menu. Vosí úly neboli vosí hnízda cukrovím - opravdovou delikatesou a připravit si je můžete i pouhý jeden den před Vánoci, neboť se nepečou.
100 g moučkového cukru, 50 g medu, 80 g másla, 100 g mletých piškotů, 4 lžíce rumu, 2 lžíce vody na dohotovení Náplň trochu jinak Do krému můžete přidat trochu silné černé kávy nebo kakaa. Krém může tvořit i vaječný koňak. Náplň chutná výborně také s kondenzovaným mlékem. Vosí úly a postup
Z mletých ořechů, cukru a vejce vyrobte směs, kterou plňte do cukrem vysypaných formiček na vosí úly. Do těsta ve formičce udělejte důlek a zdobícím sáčkem naplňte krémem. Pak přiložte kulatý piškot (tím vytvoříte dno úlu) a vyklepněte. Můžete polít čokoládovou polevou.
Další z nepečených druhů - vánoční hříbečky Kokosové kuličky - domácí rafaelo Ořechové čtverečky
Hodnocení: 4.0
Počet: 1
Nejlepší: 4 Nejhorší: 4