Velikonoční perníčky k jídlu již na druhý den

Máte rádi perníčky, ale bohužel nebyl čas je upéct, aby se zaležely a byly do Velikonoc měkké? Máme pro vás recept na vynikající velikonoční perníčky, které jsou měkké ihned po upečení.

Perníkové těsto

Velikonoční perníčky - recept

400 g hladké mouky, 120 g cukr moučka, 60 g másla, 160 g medu, 2 celá vajíčka, 1 kypřicí prášek do perníku.

Velikonoční perníčky - postup přípravy

Do mísy nasypeme všechny suché suroviny, přidáme vajíčka. Rozpustíme máslo a ohřejeme med. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto a dáme do mikrotenového sáčku uležet přes noc. Druhý den těsto vyválíme na vále, který jsme posypali moukou a vykrajujeme tvořítkem různé velikonoční tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 175°C. Hotové perníčky zdobíme polevou kterou si připravíme z bílku, pár kapek citrónu a práškového cukru. Všechny tyto suroviny pořádně vymícháme na hustou hladkou polevu, dáme do mikrotenového sáčku, malinko odstřihneme špičku a zdobíme dle své fantasie.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies