Velikonoční perníčky - recept
400 g hladké mouky, 120 g cukr moučka, 60 g másla, 160 g medu, 2 celá vajíčka, 1 kypřicí prášek do perníku.
Velikonoční perníčky - postup přípravy
Do mísy nasypeme všechny suché suroviny, přidáme vajíčka. Rozpustíme máslo a ohřejeme med. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto a dáme do mikrotenového sáčku uležet přes noc. Druhý den těsto vyválíme na vále, který jsme posypali moukou a vykrajujeme tvořítkem různé velikonoční tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 175°C. Hotové perníčky zdobíme polevou kterou si připravíme z bílku, pár kapek citrónu a práškového cukru. Všechny tyto suroviny pořádně vymícháme na hustou hladkou polevu, dáme do mikrotenového sáčku, malinko odstřihneme špičku a zdobíme dle své fantasie.
Diskuze