Sýrové pečivo - co budeme potřebovat
- 250 gramů polohrubé mouky
- 250 gramů tuku
- 250 gramů taveného sýra
- vejce na pomazání
- vlašské ořechy na ozdobu (použít můžete i kmín, sezamová semínka, popř. mák)
- kmín
- sůl
Postup přípravy sýrového pečiva
Mouku, tuk, sýr a trochu soli smícháme a vytvoříme z této směsi těsto. Pokud je třeba, přidáme 1 lžíci mléka nebo vody, aby bylo těsto vláčnější. Sýrové těsto necháme v chladu odpočinout přibližně 2 hodiny.
Po dvou hodinách vyjmeme těsto z lednice a vyválíme z něj plát 2 milimetry silný. Z těsta vykrajujeme tvořítkem tvary, potřeme vejcem a zdobíme kouskem ořechu nebo posypeme kmínem.
Po upečení necháme pečivo na plechu vychladnout a poté opatrně sundáváme, protože je velice křehké.
Diskuze