Co budeme potřebovat k přípravě saké?
- 7 litrů vody
- 3 kilogramy cukru krystal
- 1 kilogram rýže
- 140 gramů droždí
- 2 vanilkové cukry
- 2 citróny
- 1/2 lžičky muškátového květu
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky zázvoru
- kousek celé skořice
- 30 kusů hřebíčků
- 10 kusů nového koření
Postup přípravy saké
Nejprve převaříme vodu do které přidáme cukr. Do vychladlé vody s cukrem nadrobíme droždí a přidáme rýži, vanilkový cukr, muškátový květ, tymián, zázvor, skořici, hřebíček, nové koření a citróny (kůru můžete nastrouhat, dužinu citrónu nakrájet na kostky).
Saké necháme 6 týdnů kvasit v 10 litrovém demižonu (demižon je vhodné utěsnit vatou). Saké po 6 týdnech stočíme do lahví a necháme ještě dalších 14 dní uležet na tmavém místě.
Diskuze