Césarův salát - chutný recept ze zeleniny (pro 3 až 4 osoby)
1 hlávkový salát, zálivka: 1 stroužek česneku, 2 lžíce čerstvé citronové šťávy, 1 lžička francouzské hořtice, 3 lžíce olivového oleje, sůl podle chuti, čtvrt lžičky vegety, čerstvý mletý černý pepř, 1 šálek osmažených chlebových kostek.
Recept na Césarův salát - jak na to ?
Ve velké salátové míse si připravíme zálivku. Smícháme citrónovou šťávu a olivový olej s rozdrceným česnekem, který ale dáme poté pryč. Přidáme francouzskou hořtici, vegetu, sůl a čerstvě namletý černý pepř. Do připravené směsi vmícháme opraný a okapaný salát, který jsme nakrájeli na nudličky. Necháme chvíli uležet a mezitím si připravíme chlebové kostky. Ty nasypeme na porce hotového salátu a podáváme jako samostatný pokrm bez pečiva.
Česnekové croutons (osmažené chlebové kostky)
3 krajíce samožitného chleba, 2 kávové lžičky másla, 1 utřený strouček česneku
Česnekové croutons - postup přípravy
Chléb nakrájíme na kostičky. Máslo rozpustíme na pánvi a přidáme utřený česnek, krátce posmažíme a česnek vytáhneme pryč. Stačí, aby máslo natáhlo jeho aroma. Pak za stálého míchání opražíme do křupava kostičky chleba, které jsme přisypali do pánve. Česnekové croutons můžeme s úspěchem využít i při přípravě jiných salátů, kterým dodají tu správnou tečku na konec.
Diskuze