Grog ze Švédska
Ingredience:
- 700 ml červeného vína
- 250 ml brandy
- 150 g cukru moučka
- 50 g rozinek
- 10 – 15 oloupaných mandlí
- 3 hřebíčky
- skořici (celou)
- vanilka
Postup:
Do nahřátých sklenic rozdělte rozinky a mandle. Víno a brandy spolu s cukrem, hřebíčkem skořicí a vanilkou přiveďte k varu. Nakonec nalijte grog přes sítko do předem připravených sklenic.
Neodolatelný svařák
Ingredience:
- 0,80 l červeného vína
- 1 skořici (celou)
- 5 hřebíčků
- 50 g rozinek
- 100 ml cukru
- kůra z pomeranče
- mandle
Postup:
Víno přelijte do hrnce a přidejte všechny ingredience. Svařák nesmí projít varem. Poté ho nechte asi 15 minut odstát a před servírováním jej znovu ohřejte.
Jablečný punč
Ingredience:
- 1/2 l bílého vína
- 0,5 ml jablečného moštu
- 0,5 dl rumu
- 2 lžíce medu
- 1 lžíci citrónové šťávy
- 1 jablko
- 2 hřebíčky
- 1 skořici (celou)
- badyán (hvězdičku)
Postup:
Jablko oloupejte, nakrájejte na větší kousky a dejte do hrnce. Přidejte ostatní suroviny kromě rumu a přiveďte k varu. Poté odstavte a nechte zhruba 20 minut louhovat. Nakonec přidejte rum a punč přeceďte do vyšších sklenic.
Diskuze