Medvědí tlapky
Nevíte jaké vánoční cukroví péct na Vánoce? Bílé nebo hnědé medvědí tlapky, kterým dáte přednost? Medvědí tlapky patří mezi tradiční a velmi chutné vánoční cukroví.Co budeme potřebovat k přípravě medvědích tlapek
- 130 gramů polohrubé mouky
- 130 gramů cukru
- 130 gramů másla
- 130 gramů strouhaných vlašských ořechů
- 1/2 lžičky skořice
- 2 utlučené hřebíčky
- 1 větší bílek na sníh
- 2 lžíce kakaa
Medvědí tlapky a jejich příprava
Bílek ušleháme, přidáme cukr, zamícháme. Zapracujeme mouku, oříšky, kakao a koření. Z těsta uděláme váleček a nakrájíme ho na malé dílky, které vkládáme do formiček na tlapky.Medvědí tlapky pečeme v mírně vyhřáté troubě. Pokud chcete mít bílé medvědí tlapky, nepřidávejte do těsta kakao. Bílé tlapky neobalujeme v cukru.
Diskuze