Marcipánová hmota I.
Co budeme potřebovat
- 150 gramů oloupaných mandlí
- 200 gramů moučkového cukru
- ½ bílku
Marcipánová hmota I. – postup přípravy
Mandle jemně umeleme nebo roztlučeme v hmoždíři a s prosátým cukrem a bílkem vypracujeme v těsto.
Marcipánová hmota II.
Co budeme potřebovat
- 300 gramů cukru moučky
- 150 gramů sušeného mléka
- 100 gramů másla
- 1 bílek
- 1 lžíce mandlové tresti
Marcipánová hmota II. – postup přípravy
Z moučkového cukru, sušeného mléka, másla, bílku a madlové tresti připravíme hmotu, kterou můžeme použít na zdobení nebo také k vytváření různých zvířátek.
Marcipánová hmota III.
Co budeme potřebovat
- 100 gramů sušeného mléka
- 100 gramů moučkového cukru
- 100 gramů medu
- trocha oleje
- vanilkové nebo mandlové aroma
Marcipánová hmota III. – postup přípravy
Všechny ingredience smícháme a zpracujeme do hmoty, kterou pečlivě zabalíme do potravinářské fólie, aby neosychala. Necháme 1/2 až 1 hodinu odpočinout v chladničce. Poté můžeme s hmotou pracovat - vytvořit si marcipánové figurky.
Čím můžeme marcipánovou hmotu obarvit?
- potravinářskými barvami
- kakaem
- citrónovou kůrou
Diskuze