Ingredience k vánočnímu cukroví - mandlovým hrudkám
- 100 gramů másla
- 70 gramů moučkového cukru
- 1 vejce
- 70 gramů mletých neloupaných mandlí
- ¼ balíčku vanilkového cukru
- 140 gramů hladké mouky
- tuk a vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
- marmeláda
- moučkový a vanilkový cukr na posypání
Příprava vánočního cukroví
Změklé máslo napěníme s moučkovým cukrem pomocí mixéru, přidáme vejce a vše našleháme. Přidáme mandle, vanilkový cukr, prosátou mouku a dobře promícháme. Lžící tvoříme hromádky, které pokládáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Obráceným koncem vařečky v hrudkách uděláme důlky a hrudky pečeme v mírně vyhřáté troubě při 150°C.Zdobení mandlových hrudek
Vychladlé hrudky pocukrujeme a důlky v nich naplníme marmeládou.Další sladké pochoutky - nejen vánoční cukroví
Jablka v županu - nedělní sladké pokušeníRecepty dia cukroví
Připravte si chutné žemličky
Jahodové pokušení
Mocca oválky - kávové vánoční cukroví
Diskuze