Karamelové oplatky - co budeme potřebovat
- 250 gramů krystalového cukru
- 1 tuk (např. heru)
- 1 slazené kondezované mléko
- 100 gramů mletých vlašských ořechů
- balíček neslazených dortových oplatků
- čokoládová poleva
Postup přípravy karamelových oplatků
Cukr rozpustíme ve větším hrnci, odstavíme a přidáme rozpuštěný tuk. Opět zahřejeme a až se cukr rozpustí, přidáme kondenzované mléko a mleté ořechy. Vaříme na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí. Touto hmotou potíráme dortové oplatky, (vrstva by měla být alespoň půl centimetrů hrubá) a poté přiklopíme druhým oplatkem. Karamelové oplatky zatížíme do druhého dne těžším předmětem. Druhý den karamelové oplatky nakrájejte na proužky. Oplatky můžete polít čokoládovou polevou.
Diskuze