Kaktusy a jejich oblíbené druhy

Kaktusy patří mezi oblíbené, nejen pokojové rostliny. Zajímá vás, jaké druhy kaktusů jsou nejoblíbenější? Nejen o kaktusech, jejich druzích, ale také nárocích na pěstování se dozvíte v našem dnešním článku.

Kaktusy

Cephalocereus - chlupatý kaktus

Za jeho chlupatý vzhled může hustý a dlouhý vlas, který je tvořen přeměnou trnů a chrání tak rostlinu před prudkým sluncem. Přes vlasy pak vystupují silné středové trny. Kaktus kvete až od výšky 5 metrů.

 

Cephalocereus nesnáší průvan a má rád slunné stanoviště jako většina kaktusů. Za horkých letních dní je však třeba přistínění. Cephalocereusu vyhovuje běžná pokojová teplota. V zimě by měla být rostlina na suchém, chladném stanovišti. Teploty mezi 6 – 8 °C jsou pro Cephalocereus v zimě ideální.

Opuntia (opuncie) a její pěstování

Opuncie pochází z Ameriky a je rozšířena po celém tropickém pásmu. Typické pro opuncie jsou ploché části, které jsou spojeny články. Dokáží vytvořit různé a mnohdy i podivné tvary. Stonky mohou být nejenom ploché, ale také válcovité. Mnoho opuncií má zajímavé trny, které najdeme i na plodech.

 

Opuncie nesnáší průvan a má ráda slunné stanoviště jako většina kaktusů. Za horkých letních dní je však třeba přistínění. Nároky na stanoviště jsou podobné jak u Cephalocereusu.

Gymnocalycium a jeho pěstování

Gymnocalycium pochází z jižní Ameriky a je rozšířeno po celém tropickém pásmu. Typické pro kaktusy jsou axily, na kterých jsou aeroly s ostny. Gymnocalycium nesnáší průvan a má rádo slunné stanoviště, jako většina kaktusů.

 

Gymnocalyciu vyhovuje běžná pokojová teplota. V zimě by měla být rostlina na suchém, chladném stanovišti. Teploty mezi 6 – 8 °C jsou ideální.

Oblíbené druhy kaktusů - Cereus

Cereus pochází z jižní Ameriky. Cereus nesnáší průvan a má rád slunné stanoviště jako většina kaktusů. Za horkých letních dní je však třeba přistínění. Nároky Cereusu jsou podobné, jak u Cephalocereusu.

 

V letních měsících rostlině svědčí pobyt na venkovním stanovišti. Před větrem a deštěm chraňte Cereus na vhodném stanovišti. Cereus je nutné každoročně přesazovat.

Aporocactus flagelliformis

Aporocactus flagelliformis pochází z Mexika. Aporocactusu vyhovuje běžná pokojová teplota. V zimě by měla být rostlina na suchém, chladném stanovišti. Teploty mezi 6 – 8 °C jsou pro Aporocactus flagelliformis v zimě ideální. V letních měsících rostlině svědčí pobyt na venkovním stanovišti. Před větrem a deštěm chraňte tento kaktus na vhodném stanovišti. Aporocactus flagelliformis je nutné každoročně přesazovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies