Co budeme potřebovat k přípravě půlměsíčků
- 180 gramů moučkového cukru
- 180 gramů tuku (másla)
- 180 gramů polohrubé mouky
- 180 gramů jemně mletých ořechů
- 5 vajec
- 4 lžíce kakaa nebo 50 gramů čokolády
Citrónová poleva
- 250 gramů moučkového cukru
- 2 lžíce horké vody
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička oleje
Postup přípravy čokoládových půlměsíčků
Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Do směsi přidáme jemně mleté ořechy, kakao nebo čokoládu, a zamícháme. Nakonec postupně vmícháme polohrubou mouku a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a zvolna pečeme při 180°C.
Jakmile vytáhneme plech z trouby, polijeme upečené těsto citrónovou polevou a vykrajujeme formičkami půlměsíčky (můžeme vykrajovat také srdíčka, čtverečky atd. podle vaší fantazie).
Citrónová poleva - příprava
Cukr, horkou vodu, citrónovou šťávu a olej umícháme na hustou a lesklou polevu, kterou polijeme upečené čokoládové těsto. Uložíme do chladné místnosti a můžeme podávat.
Diskuze