Co budeme potřebovat k přípravě čokoládových preclíčků
250 gramů hladké mouky, 75 gramů cukru, 2 lžičky vanilkového cukru, 1 vejce, 125 gramů másla, 200 gramů hořké čokoládové polevy.
Čokoládové preclíčky – postup přípravy
Mouku, cukr, vanilkový cukr a vejce smícháme a propracujeme. Poté přidáme máslo, které nakrájíme na kousky a rozdělíme rovnoměrně na okraje mouky. Velkým nožem prohněteme a vypracujeme vláčné těsto.
Z připraveného těsta vytvoříme hroudu, zabalíme ji do fólie a dáme do lednice na 30 minut. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto naporcujeme a na pomoučněném vále každý díl rozválíme vždy na přibližně 1 centimetr hrubý pruh.
Pláty srolujeme do válečku a vytvarujeme preclíky. Na plech položíme pečící papír, a poté na něj naskládáme preclíky, které pečeme přibližně 15 minut. Po upečení necháme preclíčky pečlivě vychladnout. Čokoládu mezitím rozpustíme v horké vodní lázni a nakonec potřeme celé preclíčky čokoládovou polevou a necháme zatuhnout.
Diskuze