Broskvová salsa
Broskve posilují imunitní systém, chrání před volnými radikály, mají uklidňující účinky, mírně projímají, uvolňují zácpu, posilují srdce, cévy a krevní oběh, odvodňují, pomáhají při hubnutí, pomáhají při kašli a astmatu.
Co budeme potřebovat k přípravě broskvové salsy
4 tvrdší žlutomasé broskve, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 chilli papričky, 1 lžíce olivového oleje, 1 větší červená cibule, 2 lžíce jemně nasekaných listů máty, 1 lžíce jemně nasekaných listů koriandru.
Postup přípravy broskvové salsy
Omyté broskve spaříme vroucí vodou , po chvilce spaříme studenou vodou a oloupeme je. Vyjmeme z broskví pecky a dužninu nakrájíme na kostičky a pokapeme citrónovou šťávou.
Papričky omyjeme, zbavíme jádřince, pak je rozkrájíme na drobňoučké kousky a promícháme s olivovým olejem. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Papričky chilli, cibuli a bylinky promícháme v míse s broskvemi. Broskvová salsa se výborně hodí ke kuřecímu masu a je také vhodná ke studenému hovězímu masu.
Diskuze