Matcha zelený čaj, původem z Japonska, je mnohem více než jen obyčejný nápoj. Tento jemně mletý prášek zeleného čaje je známý pro svou intenzivní barvu, jemnou chuť a množství zdravotních benefitů, které nabízí. Díky specifickému způsobu pěstování a zpracování, matcha překonává běžné druhy zeleného čaje nejen výživovou hodnotou, ale i celkovými pozitivními účinky na lidské zdraví.
V dnešním článku vám poradíme, jak si připravit šťavnatý jablečný koláč s kokosem a nebo také drobenkový koláč s jablky, vlašskými ořechy a skořicí. Nechte se inspirovat našimi recepty.
Tato polévka vám dodá energii a když si ji připravíte den předem, bude chutnější a výživnější. Kapustnica se dá připravit na více způsobů, dnes vám představíme kapustnicu s klobáskou a švestkami.
Pokud ještě nevíte, co si s tou velkou úrodou počít, určitě nezapomeňte na domácí povidla. Vždyť bez nich se při přípravě výborných koláčů, vdolků a buchet prostě neobejdete.
Obsahuje nepatrné množství kalorií a má i protirakovinné účinky. Cuketa zlepšuje činnost ledvin a je ideálním pomocníkem při hubnutí. Existuje mnoho způsobů, jak si ji připravit. Dnes si je naplníme různými dobrotami.
Strava obsahující dostatečné množství vlákniny je důležitou součástí naší stravy. Je vhodná nejen pro léčbu obezity či nadváhy, ale také slouží jako prevence proti onemocnění srdce, cév i cukrovky. Bohužel se na tuto důležitou látku, která podporuje zdraví našeho organismu, často zapomíná.
Probuďte se ze zimního spánku a připravte si jarní salát! Jaro se stává pro mnohé z nás obdobím, kdy chceme změnit své stravování a odlehčit svému zažívání po dlouhé zimě, plné tučných a mnohdy nezdravých jídel. Přinášíme skvělý recept na jarní salát, který skvěle doplní odlehčený jídelníček.
Trpíte nevolností, trápí vás viróza nebo toužíte rychleji zhubnout? V tom případě byste se měli blíže seznámit se zázvorem.
Zima je období, kdy je třeba tělu ve zvýšené míře dodávat vitamíny a minerály, aby se mohlo bránit různým virózám. Ale právě v této době není mnoho možností, abychom potřebné vitamíny konzumovali přirozenou cestou. Jak tato omezení řešit? Vyzkoušejte řeřichu.
Česnek původně pochází z Mongolska a odtud pak docestoval až do Číny. Pěstovali jej i ve starém Egyptě a ve starověkém Řecku a Římě jej považovali za posvátnou rostlinu, kterou dávali vojákům, když šli do boje. Naštěstí se tato zelenina plná vitamínů rozšířila do celého světa a dostala se tak i do naší české kuchyně. Už jste někdy ochutnali upečený česnek? Je to výborná vitamínová bomba.
Zimní měsíce přinášejí mrazivé počasí, kratší dny a delší večery. Právě toto období nás...
21.11.2024